Varjomaailma-sivusto uudistuu!

Varjomaailma-sivusto uudistuu!

Valitettavasti sivu on pois käytöstä kesän aikana välillä 27.6.-1.9.2014.

Varjomaailman ohjaajat ovat lomalla 5.-27.7., muina aikoina heidät saa kiinni sähköpostitse osoitteesta varjomaailma@a-klinikka.fi

Huolien kanssa ei kannata jäädä yksin, muitakin auttavia tahoja löytyy. Katso alta, kehen voisit olla yhteydessä tiukan paikan tullen!

 

HÄTÄ-JA KRIISITILANTEESSA

On tärkeää, että tiedät minne otat yhteyttä jos eteen tulee vaikea tilanne kotona. Jos sinulla on hätätilanne ja tarvitset paikalle heti apua, soita yleiseen hätänumeroon 112. Hätätilanne voi olla esimerkiksi vanhemman liiallisesti juomisesta johtuva sairaskohtaus tai väkivaltatilanne, eli sellainen asia, jota ei voi jättää odottamaan. Älä epäröi toimia!

Joskus voit tarvita apua paikalle vaikka kukaan ei olisi välittömässä hengenvaarassa. Esimerkiksi silloin kun vanhempi on liian päihtynyt pitämään huolta lapsistaan. Ota selvää oman asuinkuntasi sosiaalitoimen, sosiaali- tai kriisipäivystyksen yhteystiedoista. Ne löytyvät puhelinluettelosta, numerotiedustelusta ja netistä esimerkiksi googlettamalla oman kunnan nimi ja sanat ”sosiaalipäivystys”. Voit myös soittaa suoraan hätänumeroon 112, josta sinut ohjataan sosiaalityöntekijän puheille.

Täältä voit tarkastaa oman asuinalueesi 24/h palvelut.

Esimerkkejä päivystysnumeroista:

Espoon sosiaali- ja kriisipäivystys puh. (09) 8164 2439
Helsingin kaupungin sosiaalipäivystys puh. 0206 96006 
Vantaan kriisikeskus puh. (09) 8392 4005)

SPR:n nuorten turvatalot

Ilmainen, väliaikainen yöpymispaikka 12–19-vuotiaille ja heidän perheilleen hankalissa tilanteissa. Nuori tai perhe voi hakeutua turvataloon ilman lähetettä ja ajanvarausta talojen aukioloaikoina sekä soittaa 24 tuntia vuorokaudessa.

Espoo (09) 8195 5360 
Helsinki (09) 622 4322 
Tampere (040) 556 6661 
Turku (02) 253 9667 
Vantaa (09) 871 4043

Valtakunnallinen kriisipuhelin

Tarjolla välitöntä keskusteluapua kriiseissä oleville ja heidän läheisilleen. Tähän numeroon voi soittaa kaikissa mieltä painavissa asioissa.

01019 5202

Päivystysaika ma - pe 9 - 06, la 15 - 06 ja su 15 - 22.

LUOTETTAVIA NETTI- JA PUHELINPALVELUJA NUORILLE

MLL Lasten ja nuorten netti ja puhelin

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimeen voit soittaa ilmaiseksi silloin kun haluat jutella aikuisen kanssa, asiasta kuin asiasta. Lasten ja nuorten puhelin on maksuton ja sen numero on 116 111 Puhelimen normaalit päivystysajat ovat ma-pe klo 14 - 20 ja la-su 17 - 20. Tutustu ylläolevasta linkistä myös Nuortennettiin, josta löydät mm. kirjepalvelun.

Netari

Netari on Pelastakaa lasten nettinuorisotalo, jonka toimintoja löydät monesta eri paikasta (ks. linkki yllä). Netarissa voi mm. jutella nuorisotyöntekijän tai terkkarin kanssa, tai vierailevien asiantuntijoiden kanssa. 

Nettiturvakoti

Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä verkkopalvelu, joka huomioi erityisesti lasten ja nuorten asemaa perheessä. Väkivalta tai sen uhka ei kuulu lapsen turvalliseen kasvuympäristöön. Sivustoilta löytyy mm. tietoa ja neuvontaa aiheeseen liittyen sekä keskustelupalsta.

Nuorten rikosuhripäivystys

Nuorten rikosuhripäivystyksesta voi saada apua silloin jos on joutunut tai epäilee joutuneensa rikoksen uhriksi. Sieltä voi myös saada apua kaverin auttamiseksi sekä erilaisia turvaohjeita. Sivustolla on oma chat, minkä lisäksi nuorikun työntekijöitä voi tavata kahden kesken IRC-gallerian chatissa

Väestöliiton nuortensivut

Väestöliiton nuorten nettisivujen tehtävänä on toimia alle 20-vuotiaiden nuorten tukena seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Tiedon lisäksi verkkosivuilla on Kysy asiantuntijalta -palsta sekä Nettivastaanotto-mahdollisuus. Neuvontapuhelin seksuaaliterveysasioissa 040 167 9005, ma-ke klo 13.00-15.00. 

Poikien puhelin

Väestöliiton ylläpitämä poikien puhelin auttaa numerossa 0800-94884, ma-to klo 13-18. Puhelu on soittajalle ilmainen ja aihe on vapaa.

e-Mielenterveys

E-Mielenterveys-sivuston nuortensivuilta löydät tietoa koskien mielenterveysongelmia sekä mahdollisia auttavia tahoja.

Manteli

Pelastakaa Lapset ry:n Manteli tekee nuorisotyötä monessa eri paikassa netissä, esim.  IRC-Galleriassa, Aapelissa ja Suomi24.fi-sivustolla.

 

Nähdään taas syyskuussa, rauhaisaa kesää kaikille!

 

T. Varjomaailman väki